قرارداد ساختمانی مدیریت پیمان چیست ؟

ساخت وبلاگ

سایر نمونه قرارداد های ساختمانی

یکی از شیوه های مرسوم قرارداد پیمانکاری ساختمان امانی است که در این روش هیچ قراردادی با پیمانکاران برون سازمانی بسته نمی‎شود و تمام مسئولیت های پروژه بر عهده کارفرما می باشد. در این روش کارفرما تمامی مصالح و ماشین الات را تامین می کند و مدیریت اجرا نیز به عهده اوست.
این روش که معمولاً در پروژه های کوچک که نیاز به اتمام سریع دارد، مورد پسند نهادهای عمومی مانند شهرداری ها است.
در این روش دستگاه اجرایی یا کارفرما فرد یا افراد مورد اعتمادی را انتخاب می نماید و مسئولیت و مدیریت اجرای پروژه را بر عهده آنها می گذارد. ضمناً کلیه هزینه هایی که واحد یا شخص امانی در نظر می گیرد به غهده کارفرما یا دستگاه اجرایی است.
امتیاز این روش این است که سود شرکت پیمانکار عمومی حذف می شود و به طور کلی می توان گفت که واحد امانی از هزینه های کارگاه هیچ نفع و سودی نخواهد برد و به دلیل استخدام، فقط حقوق از کارفرما دریافت می‎کند، که بهترین مثال آن انجام طرح های عمرانی شهری مانند ایجاد سیستم های فاضلاب و حفر کانال‎های آبرسانی است.
از جمله روشهای دیگر پیمانکاری، پیمان های دستمزدی است که به پیمان هایی گفته می‎شود که تهیه مصالح مورد نیاز اجرای پروژه به عهده کارفرما است و اجرای عملیات بر عهده شرکت پیمانکاری یا شخص صورت می‎گیرد. بنابراین در این گونه پیمان ها شرکت پیمانکار از بابت اجرای عملیات فقط دستمزد اجرا دریافت می کند.
در این پیمان ها تهیه وسایل و ابزار آلات بر عهده شرکت پیمانکار است و بیشتر به نفع طرفین یعنی کارفرما و پیمانکار ساختمان خواهد بود.
به دلیل اینکه کارفرما مصالح را با توجه به سلیقه و تشخیص خود از لحاظ نوع و جنس و تعداد آن تهیه می کند و آنها را بر اساس بودجه خود تعیین می کند و هر موقع نیز مشکل مالی برخورد کرد می تواند کار را تعطیل نماید.
چون شرکت پیمانکار نیز فقط دستمزد نیروی انسانی را پرداخت می کند، در صورت تعطیلی کار به خاطر مشکلات مالی چندان مشکلی پیش نخواهد آمد.
به صورت معمول این گونه پیمان ها غالباً در پروژه های پیمان مدیریت یا مدیریت پیمان کاربرد بیشتری دارد.

بهتر است بدانیم:
وجوهی که از طرف سازنده به مالک به صورت قرض الحسنه جهت اسکان موقت وتا زمان آماده شدن ساختمان پرداخت می‎شود را می‎توان به عنوان تضمین، در قرارداد به آن اشاره نمود، تا در صورت تاخیر در ساخت و ساز مبالغ توافق شده در تاخیرات و یا ضرر و زیان از آن کسر شود.

قرارداد ساختمانی مدیریت پیمان

قرارداد حاضر به همراه شرایط عمومی، شرایط خصوصی دیگر اسناد و مدارک منضم به آن که مجموعاً قرارداد واحد محسوب و غیر قابل تفکیک است در تاریخ ……………. بین ………… که در این قرارداد صاحب کار نامیده می شود از یک طرف و ………………. که در این قرارداد به طور اختصار مجری نامیده می شود از طرف دیگر، به شرح زیر منعقد گردید :
ماده یک ـ موضوع قرارداد
موضوع قرارداد عبارتست از : مدیریت فنی اجرایی مالی اداری ………….. به منظور :
مدیریت اجرایی کامل تمامی عملیات ساختمانی (ابنیه و تأسیسات مکانیکی و تأسیسات برقی) محوطه سازی، حصارکشی، راه اندازی و تحویل …………………………
مدیریت اجرایی بخش یا بخش های ………………………
شامل : …………………………….
به استثنای:
مطابق نقشه ها و مدارک و مشخصات که به رؤیت و امضای مجری رسیده و یک نسخه آن نزد مجری است و دو نسخه دیگر تحویل صاحب کار و ناظر شده است.
ماده دو ـ محل اجرای کار
محل اجرای کار واقع در …………………… است که به رویت مجری رسیده و از موقعیت و وضعیت آن آگاهی کامل یافته است.
ماده سه ـ مدت قرارداد
مدت قرارداد ……………… ماه است و تاریخ شروع کار همان تاریخ پرداخت مبلغ تنخواه گردان است . مدت قرارداد تابع تغییر مقادیر کار و کارهای جدید به شرح مندرج در شرایط عمومی و خصوصی این قرارداد می باشد.
ماده چهار ـ وظایف و تعهدات مجری
۴-۱- مجری موظف است با توجه به نقشه ها ومشخصات فنی و اجرایی، هزینه های اجرایی پروژه را برآورد اولیه نماید و پس از تأیید صاحب کار شروع به عملیات اجرایی کند.
۴-۲- مجری امین صاحب کار بوده و متعهد است در تمام مراحل اجرای ساختمان رعایت ضابطه و صلاح صاحب کار را بنماید.
۴-۳- مسئولیت تمامی عملیات اجرای ساختمان، تعیین پیمانکاران برای هریک از قسمت های ساختمان و عقد قرارداد با آنها به عهده مجری است.
۴-۴- تهیه و خرید کلیه مصالح و خرید یا اجاره لوازم و ابزار و ماشین آلات مورد نیاز به هزینه صاحب کار.
۴-۵- اقدام برای اخذ انشعابات آب و برق و گاز و غیره به نمایندگی و به هزینه صاحب کار .
۴-۶- نظارت کامل و دقیق و ایجاد هماهنگی های لازم در اجرای به موقع و صحیح ساختمان.
۴-۷- تهیه صورت هزینه های انجام شده با تأیید مهندس ناظر حداکثر هر ۱۵ روز یکبار و ارائه آن به صحاب کار.
تبصره : صورت هزینه های انجام شده تنظیمی باید حسب مورد دارای سرفصل مجزای مصالح و دستمزد و سایر هزینه ها باشد و صورت پرداخت دستمزد کارگران روزمزد و پیمانکاران جزء نیز باید بطور مجزا و به تفکیک تهیه شود.
۴-۸- مجری موظف است یک نسخه از قراردادهای منعقد با پیمانکاران و پیمانکاران جزء را به صاحب کار تحویل دهد.
۴-۹- تمامی پرداخت ها به پیمانکاران و پیمانکاران جزء باید با توجه به درصدهای پیشرفت کار صورت گیرد.
۴-۱۰- مجری از زمان تحویل کارگاه تا تاریخ تحویل موقت ساختمان به صاحب کار، مسئولیت نگهداری و حراست از ساختمان و اجناس خریداری شده موجود در محل ساختمان را به هزینه صاحب کار به عهده دارد.
۴-۱۱- مجری متعهد است بیمه ماهانه و بیمه حوادث کارگران و تمامی عوارض و حقوق دولتی متعلقه را طبق مقررات مربوط و پس از تأیید صاحب کار پرداخت و پس از خاتمه کار مفاصا حساب بیمه و سایر پرداختی ها را به صاحب کار تحویل دهد.
۴-۱۲- مجری تحت هیچ شرایطی حق واگذاری موضوع این قرارداد را به شخص دیگر ندارد.
تبصره : در صورتی که این قرارداد باتوجه به ماده یک شامل مدیریت مالی نباشد بندهای ۴-۴ و ۴-۷ و اگر شامل مدیریت اداری نباشد بند ۴-۵ از وظایف مجری حذف می گردد.
ماده پنج ـ وظایف و تعهدات و اختیارات صاحب کار
۵-۱- پرداخت تمامی هزینه های مندرج در این قرارداد به عهده صاحب کار است مگر مواردی که در شرایط خصوصی پیمان معین می گردد.
۵-۲- صاحب کار متعهد است ظرف ۱۰ روز از تاریخ امضای این قرارداد مبلغ تنخواه گردان را به مجری بپردازد.
۵-۳- صاحب کار متعهد است حداکثر ظرف ۱۰ روز تمامی صورت حساب هایی را که توسط مجری تهیه شده و به تأیید مهندس ناظر رسیده بررسی و پرداخت کند.
۵-۴- صاحب کار همکاری های لازم را از قبیل دادن وکالتنامه، معرفی نامه و غیره جهت معرفی مجری به منظور اخذ انشعابات آب و برق و گاز و غیره و مراجعه به مراجع رسمی و دولتی را متناسب با برنامه زمان بندی و حداکثر ظرف یک هفته از تاریخ درخواست مجری به عمل آورد.
ماده شش ـ حق الزحمه مجری و نحوه پرداخت آن
الف) حق الزحمه مجری ……….. درصد از هر صورت هزینه ای می باشد که مجری در طول مدت قرارداد جهت اجرای ساختمان تهیه و ناظر هماهنگ کننده آن را تأیید کرده است. آن دسته از هزینه هایی که به آن درصدی تعلق نمی گیرد و یا درصد دیگری تعلق می گیرد باید در شرایط خصوصی پیمان مشخص شود. در غیر این صورت تمامی هزینه های انجام شده مبنا برای محاسبه حق الزحمه قرار خواهد گرفت.
ب) پس از محاسبه هر صورت هزینه، مبلغ کارکرد طی هر دوره محاسبه و سپس ………. درصد آن به عنوان کارمزد توسط صاحب کار به مجری پرداخت می شود.
ج ) از هر کارمزد مجری ………….. درصد به عنوان تضمین حسن انجام کار کسر می گردد که پس از خاتمه قرارداد و پایان دوره تضمین به وی پرداخت خواهد شد.
د) پرداخت مالیات وکسورات قانونی که به حق الزحمه مجری تعلق می گیرد به عهده مجری می باشد.
ماده هفت ـ تنخواه گردان
صاحب کار مبلغ ……………. ریال به عنوان تنخواه گردان در اختیار مجری قرار می دهد که پس از ارائه صورت هزینه ها و فاکتورهای مربوطه و تأیید مهندس ناظر هماهنگ کننده، تنخواه گردان بعدی تا سقف مبلغ مذکور محاسبه و توسط صاحب کار به مجری پرداخت می شود.
مجری در زمان اخذ مبلغ اولین تنخواه گردان …………… ریال (تضمین مورد قبول صاحب کار) معادل مبلغ دریافتی به عنوان تضمین در اختیار صاحب کار قرار می دهد که پس از اتمام اجرای ساختمان و همزمان با تحویل آن، به مجری مسترد می‌گردد.
ماده هشت ـ مهندسان ناظر
نظارت بر اجرای ساختمان به عهده :
ناظر هماهنگ کننده : ……………….. به نشانی : ………………………………………….می باشد که از طرف صاحب کار به مجری معرفی شده اند . چنانچه بعداً به هر دلیل هریک از مهندسان ناظر تغییر کند، صاحب کار موظف است حداکثر ظرف ۱۵ روز مهندس ناظر جدید را کتباً به مجری معرفی نماید.
ماده نه ـ شرایط ـ مسئولیت ها ـ اختیارات ـ عمومات
شرایط، تعهدات، اختیارات و مسئولیت های طرفین قرارداد و سایر عمومات قرارداد به شرح مواد ……………. الی ………. شرایط عمومی منضم به این قرارداد می باشد.
ماده ده ـ اسناد و مدارک قرارداد و منضمات آن
اسناد و مدارک قرارداد عبارتند از: قرارداد حاضر، شرایط عمومی، شرایط خصوصی، برنامه زمان بندی کلی، نقشه ها و پروانه ساختمانی، همچنین مشخصات فنی، نقشه ها، صورت مجلس ها و توافق نامه هایی که در طول اجرای کار تنظیم و به امضای طرفین می رسد می باشد که جزو منضمات قرارداد محسوب می شود.
ماده یازده ـ نشانی طرفین قرارداد
نشانی صاحب کار :
نشانی مجری :
امضای صاحب کار امضای مجری

برگرفته از سایت فرهنگی قوه قضاییه

+ نوشته شده در یکشنبه پانزدهم خرداد ۱۴۰۱ ساعت 10:13 توسط محبوبی  | 

شرایط ثبت برند...
ما را در سایت شرایط ثبت برند دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : akhzejavaz بازدید : 108 تاريخ : دوشنبه 13 تير 1401 ساعت: 20:12